klik..klik...tabung kami...=D

Friday, January 6, 2012

3 Apr : He made poems using the word “cinta” for the 1st time.. =)

kekangan waktu dan tugasan yang menghimpit menghalang aku untuk terus melakarkan coretan yang berlaku dalam cerita kami. maaf pada yang menunggu. (^_^)

dari awal perkenalan, dia yang banyak memainkan peranan dalam menambah warna-warni dalam cerita kami. aku bukan sahaja tidak banyak menyumbang, malah kadang-kala mengeruhkan lagi. bukan sengaja, cuma emosi tidak dapat dikawal. awak, maafkan saya ya...

hari ini, dia membuat kejutan dengan menghantar puisi kepadaku. bukan kali pertama, sudah berkali-kali sebenarnya. dia tidak dijangka. aku cuma menghantar pesanan ringkas mengatakan hari hujan, dan meminta dia tidak keluar, bimbang kehujanan. maklum sahaja, dia agak sensitif dengan cuaca sejuk. pantang kehujanan sedikit, pasti diserang selesema. kerana pesanan ringkasku yang memberitahu tentang cuaca hujan, dia membalas dengan mengarang puisi. puisi spontan. =)

walaupun sudah berkali-kali aku menerima puisi darinya, puisi yang aku terima hari ini lain dari yang lain. dia menggunakan perkataan "cinta". ya, cinta. 


puisi itu sudah cukup menggambarkan perasaan dia yang ada untukku. jika sebelum ini aku belum pasti adakah perasaan dia untukku ini hanya sayang sebagai seorang teman atau kekasih, hari ini aku betul-betul pasti. dan aku tidak akan berpaling lagi. jika hari ini dia menghulurkan tangan meminta aku menjadi peneman hidupnya, tanpa ragu-ragu akan kusambut dengan penuh rasa syukur. dicintai lelaki sepertinya sudah cukup untuk membuatkan aku rasa seperti akulah gadis yang paling bertuah. 


terima kasih Ya Allah
(^_^)

bersambung....

6 comments:

 1. i never experience anything bout love..huhuhu..

  suka pic quote itu..:)

  ReplyDelete
 2. cinta kan meluas, bukan hanya cinta kepada seorang lelaki...(^_^)

  ReplyDelete
 3. jadikan cinta itu suatu memori indah dalam hidup kamu =)

  ReplyDelete
 4. memori indah yang akan kekal sampai bila-bila
  dengan izin-Nya...(^_^)

  ReplyDelete
 5. sambungannye ape ye...hehe (^_^)

  ReplyDelete