klik..klik...tabung kami...=D

Monday, January 30, 2012

15 Apr : that evening he sent sms “ilu” & that night, “ i luv u”…

aku seperti remaja-remaja yang lain, yang sering menghabiskan masa bersama teman-teman seumur dan menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar dengan penuh warna-warni. 


petang itu, bersama seorang teman aku ke pasar malam berhampiran menaiki motosikal. sambil berjalan-jalan mencari makanan yang menambat selera untuk dibeli, aku berbalas pesanan ringkas dengan si dia. sesekali aku berbual-bual dengan teman, berusaha sehabis baik untuk menjaga hati kedua-dua pihak. kawan dan buah hati.
kerana tahu aku sedang berada di pasar malam, dia meminta untuk menyambung perbualan selepas aku pulang sahaja, tidak mahu mengganggu perjalananku dan masa aku bersama teman. aku hanya mampu tersenyum dengan sifatnya yang sangat memahami. =)
sebelum mengakhiri perbualan, dia menghantar "ilu". tiba-tiba jantungku berdebar kerana tahu apa yang dia maksudkan. walaupun sekadar 3 huruf itu, ia tetap memberi makna yang cukup dalam kepadaku. aku berpura-pura tidak faham dan bertanya maksudnya yang sebenar, dengan harapan dia akan menghantar 3 perkataan yang sebenar-benarnya. namun, dia menyuruhku mencari maksud itu sendiri. aku berasa agak kecewa, tetapi akan tetap menunggu sampai masa dia menggunakan 3 perkataan itu dalam erti yang sebenar. aku akan tetap menunngu biarpun lama...=)
malam itu, selepas selesai segala urusan dan sudah hampir masa untuk melelapkan mata, aku terima pesanan ringkas darinya. hanya berbual ringkas kerana sudah lewat malam. sebelum mengucapkan selamat malam, dia tiba-tiba menghantar " i luv u". penantianku berakhir...(^_^)


...kejutan yang sentiasa membahagiakan...


bersambung.....

2 comments:

  1. alololo...sweetnyer....hihhhiih,,tp betol kite kene jage perhubungan kiter dgn rakan2 kiter wpun kiter da ade si dia..ok...

    ReplyDelete
  2. saya akan ingat pesanan kamu...(^_^)

    ReplyDelete